Dobijanje državljanstva Republike Hrvatske.

Home/NM Regional/Dobijanje državljanstva Republike Hrvatske.

Dobijanje državljanstva Republike Hrvatske.

NM Advokati su uspešno sproveli postupak za dobijanje hrvatskog državljanstva klijenta koji živi na teritoriji zemlje članice Evropske Unije, a koji ima srpsko državljanstvo ( hrvatsko državljanstvo ). Klijent je zahtev za prijem u hrvatsko državljanstvo ( podnošenje zahteva za državljanstvo ) podneo preko veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu, u ulici Kneza Miloša 82/1 (pogledati: rekonstrukcija Kneza Miloša ) ( ambasada Republike Hrvatske ( ambasada Hrvatske ), advokatska kancelarija za rad sa ambasadama ).

Po položenom punomoćju ( davanje punomoćja advokatu ), advokatska kancelarija NM Advokati, u skladu sa zakon o državljanstvu Republike Hrvatske, preuzela je sve radnje ( advokatsko zastupanje ) i na taj način omogućila klijentu ( klijent ), koji do momenta predaje dokumentacije nije boravio na teritoriji Republike Srbije ( zastupanje u inostranstvu ), da ispuni zakonske uslove i podnese zahtev za hrvatsko državljanstvo.

Sam zahtev za državljanstvo se obrađuje i rešava od strane nadležnih organa MUP-a Republike Hrvatske u Zagrebu ( Ministarstvo unutrašnjih poslova advokat ), koji donosi konačnu odluku o ispunjenosti uslova za prijem u knjigu državljana Republike Hrvatske. Premet se zavodi u MUP Republike Hrvatske, u ulici grada Vukovara broj 33, u Zagrebu ( odvjetnih za državljanstvo , odvjetnik Zagreb ).

Ukoliko postoje zahtevi za dopune, oni se dostavljaju u skladu sa postupkom kojim je uređen upravni postupak ( odvjetnik u Zagrebu ), a po kojem postupaju nadležni organi u Republici Hrvatskoj ( odvjetnik Hrvatska ). NM Advokati Regional su preko kancelarije u Zagrebu, a u skladu sa rokom, dostavili sve tražene dopune dokumentacije za klijenta, koji je na taj način ispunio sve tražene zakonske uslove.

Na ovaj slučaj rešavanja pitanja dobijanja državljanstva Republike Hrvatske primenjivao se važeći zakon o državljanstvu Republike Hrvatske, a čije izmene će stupiti na snagu od 01.01.2020. godine ( Hrvatski sabor ovlasti ).

Call Now Button