Izvoz i uvoz iz Savezne Republike Nemačke. Isporuka materijala iz Savezne Republike Nemačke. NM Advokati su vodeća advokatska kancelarija (najveća advokatska kancelarija ) kada je u pitanju značaj koji na tržištu imaju pravna pitanja izvoza i uvoza robe iz i u Saveznu Republiku Nemačku ( advokat za Nemačku, Belgrad Rechtsanwalt ).

Klijent NM Advokata ( Rechtsanwalt für Immobilien ) , velika domaća firma iz Savezne Republike Nemačke je naručila i uvezla ( Rechtsanwalt für den import und Export ) material u vrednosti od nekoliko stotina hiljada eura ( ukupna vrednost bruto posla preko 1 (jedan) million evra ). NM Advokati su, preko svog Deutche Praxis odeljenja, dvojezično uradili ugovor o uvozu ( dvojeziöni ugovori ). Tom prilikom, naši advokati boravili su u Nemačkoj, kako bi, zajedno sa predstavnicima preduzeća koje izvozi ( Unternehmen für den Export ) usaglasili detalje i činjenice vezane za konačan tekst i uslove uvoza.

Uvoz materijala sprovela su odeljenja koja vode brigu o transportno pravo ( pravo u transport, advokat za transport ) i uvozu ( advokat za uvoz ), zajedno sa firmama koje se bave transportom, uvozom i carinjenjem ( advokat za carinu, advokat za carinsko pravo ).

Odeljenja NM Advokata koja se bave dobijanjem dozvola, u roku i u skladu sa potrebama klijenta, dobila su sve potrebne dozvole ( dozvola za uvoz, dozvola za carinjenje ) za montažu i početak rada na dobijenim materijalima ( građevinska dozvola, upotrebna dozvola ).

Dobijanje viza za školovanje u Republici Francuskoj ( Francuska viza ).

Kancelarija NM Advokata sprovela je postupak dobijanja vize za potrebe školovanja u Republici Francuskoj ( advokat Francuska, advokat Pariz ). Reč je o doktorskim studijama u Republici Francuskoj klijenta koji ne poseduje državljanstvo Republike Francuske. Pravni put od početka obavljanja ovog posla do ispunjavanja svih neophodnih uslova koje je potrebno ispuniti NM Advokati su uradili zajedno sa kolegama iz Rebublike Francuske ( avocat de Belgrade, avocat Paris ).