Trgovina, uvoz, mere, građanska prava u toku vanrednog stanja.

Veliki broj pitanja se javio vezano za poslovanje pravnih lica (npr. poslovanje preduzetnika, poslovanje menjačnica, poslovanje banaka, poslovanje na berzi), kao i pojedinačnih pitanja (npr. poslovanje blagajne, radni nalog, radni sati) u toku proteklih dana, a ista pitanja će najverovatnije biti aktuelna i u periodu koji je pred nama. Zbog toga smo za povećanje zastupanja pravnih lica otvorili kontakt centar preko broja 00381 11 3112 567, 00381 63 247 244, putem kontakt forme na www.nmadvokati.com/kontakt, putem email komunikacije na: nemanja.milosevic@nmadvokati.com.

Trgovina. Često se susrećemo sa svakodnevnim pitanjima radnog vremena/zakon o radu vanredno stanje (npr. koje je radno vreme Maxi, radno vreme Lidl, radno vreme pošte, radno vreme Idee, radno vreme Tempo itd.), usled promennjenih okolnosti poslovanja ili bolje rečeno nemogućnosti obavljanja delatnosti pod normalnim okolnostima. U oblasti trgovine u većem delu zemalja, stvorila se potreba za drugačijim odnosom između kupca i trgovisnkih preduzeća, potreba za racionalizaciom troškova, kao i preduzimanjem neophodnih mera za optimalizacijom poslovanja. Svedoci smo da je veliki broj preduzeća, koji je u mogućnosti da to uradi pojednostavio procedure i procese rada, pri čemu se u još većoj meri prešlo na online poslovanje. Sa druge strane kupci su se opredelili za targetiranje i pravljenje skale prioriteta kada su proizvodi u pitanju.

Ipak postoje kategorije pravnih lica, preduzetnika i malih u business-a, koji nisu uopšte bili u mogućnosti da obavljaju svoj rad ili su ograničenih mogućnosti za to, pa je samim tim i njihov prelaz na nove modele poslovanja bio i jeste ograničen. U okiviru ove kategorije javila su se izuzetno osetljiva pravna, a svakako i ekonomska pitanja kao što su: pomoć preduzetnicima, pomoć ugostiteljima, pomoć maloprodajnim radnjama, kao i specifičnim kategorijama: pomoć trudnicima, pomoć starim radnicima, pomoć porodiljama, pomoć nezaposlenima u vanrednoj situaciji i sl.

Ozbiljne ekonomske studije pokazuju da u svakoj grani privrede postoje dobri i loši pokazatelji. Uglavnom su pokazatelji uslovljeni, spoljnim okolnostima, na koje pravna lica ili preduzetnici nisu mogli uticati. Vlasnik preduzeća je suočeni sa izborom između zadržavanja visine troškova ili njihove minamalne korekcije i najavljenih mera finansijske pomoći od strane država, naravno oni koji uopšte mogu obavljati svoju delatnost, dok oni vlasnici koji nisu u mogućnosti da uopšte obavljaju svoju delatnost se suočavaju sa pitanjima kao što su: zamrzavanje kredita, moratorijum na otplatu kredita (odluka NBS) zamrzavanje firme, tj. zamrzavanje poslovanja i sl. da bi uopšte poslovno preživeli situaciju.

Imamo slučajeve u trasportu da postoje firme koje su povećale svoj obim poslovanja, te onaj veći, znatniji broj onih koje su bile prinuđene da svoje poslovanje svedu na minimum ili trenutno zamrznu ili obustave.

Slična priča je u trgovini koja se tiče maloprodajnih objekata. Svedoci smo da je najveći broj trgovina, malih radnji, kao i velikih robnih kuća, tržnih cenatara i šoping molova jeste pogođen postojećom situacijom. Sa druge strane poslovni rezulatati govore da je znatno manji broj, maloprodajnih objekata pre svega iz oblasti farmaceutske industrije, kao i malopodaje prehrambenih proizvoda, ovih dana, naravno pod uticajem spoljnih okolnosti na tržištu doživeo ekspanziju.

Sa svim navedenim pitanjima sa kojima su suočeni privrednici, mali, srednji i veliki otvorili smo box.dialog i posebne linije i linkove za pomoć, pa očekujemo da nam se obratite u velikoj meri putem kontakt forme na sajtu www.nmadvokati.com/kontakt, putem direktnih brojeva telefona 00381 11 3112 560, 00381 63 247 244, e-maila: office.nmadvokati@gmail.com, nemanja.milosevic@nmadvokati.com.